Website portfolio

Het resultaat telt


AMi

Architectuur-, ontwerp- en projectbureau AMi wilde een eigentijdse website. In nauwe overleg met de klant is een aantrekkelijk responsive design gerealiseerd. Het prijswinnende grav cms diende zich aan als meest flexibele flat file cms-platform voor een website van deze omvang.

Dit cms is met name aantrekkelijk door het relatieve gemak, waarmee wijzigingen in de standaardrelease kunnen worden opgenomen. Voor deze website moesten diverse componenten worden uitgebreid om aan specifieke ontwerpeisen te kunnen voldoen. Deze aanpassingen zijn allemaal onderdeel geworden van het cms, met gunstige gevolgen voor zowel de functionaliteit van het cms als de toekomstbestendigheid van de website.

De modale vensters van de website zijn gebaseerd op een aangepaste versie van de featherlight lightbox. Image galleries worden weergegeven door middel van een eigen implementatie van source sets, waardoor zowel optimale beeldkwaliteit als goede prestaties bij kleine schermen of lage bandbreedte worden bereikt.

De oude website van AMi stamt uit 2003. Er was behoefte aan een samenhangende presentatie van een grote hoeveelheid beeldmateriaal en tekst. Hiervoor zijn verschillende maatwerkpresentaties ontwikkeld met subtiele details, die de site een bijzondere uitstraling geven. Een zelfbouw javascript-cms biedt ondersteuning bij het aanmaken van projecten. Qua technologie en schermlayout is deze site inmiddels wel verouderd.

Silk Lounge - A Jazz Duo

Het visitekaartje van jazzduo Silk Lounge. Responsive Single Page ontwerp op basis van grav cms. Menukeuzes worden opgeslagen in browserhistorie van sessie.

Moyzo

Moyzo is een webshop voor ecologische mode. Voor deze site - uitgevoerd op basis van myshop - heb ik enkele structurele wijzigingen en verfijningen van het schermontwerp doorgevoerd.

RP Guitars & Amps

Riccardo Polistina is gitaarbouwer en versterkerwizard. Deze site is tweetalig (Nederlands - Engels) en gerealiseerd op basis van GetSimple CMS. Dit CMS biedt onder meer uitstekende ondersteuning voor meertalige websites. Enkele technische componenten zijn aangepast om het gebruiksgemak te vergroten. Naast de fotografie heb ik alle teksten en vertalingen NL-EN voor mijn rekening genomen.