Website portfolio

Het resultaat telt


AMi

Architectuur-, ontwerp- en projectbureau AMi wilde een eigentijdse website. In nauwe overleg met de klant is een aantrekkelijk responsive design gerealiseerd. Het prijswinnende grav cms diende zich aan als meest flexibele flat file cms-platform voor een website van deze omvang.

Dit cms is met name aantrekkelijk door het relatieve gemak, waarmee wijzigingen in de standaardrelease kunnen worden opgenomen. Voor deze website moesten diverse componenten worden uitgebreid om aan specifieke ontwerpeisen te kunnen voldoen. Deze aanpassingen zijn allemaal onderdeel geworden van het cms, met gunstige gevolgen voor zowel de functionaliteit van het cms als de toekomstbestendigheid van de website.

Veel content - zowel tekst als afbeeldingen - wordt weergegeven in featherlight lightboxes. Met het oog op responstijden is hiervoor is een aangepaste versie van de lightbox gecreëerd, die resolutieafhankelijke afbeeldingen ophaalt. Items in de lightbox kunnen direct worden geadresseerd. Daarnaast is rekening gehouden met SEO, zodat de inhoud van de lightboxes door zoekmachines wordt geïndexeerd.

De oude website van AMi stamt uit 2003. Er was behoefte aan een samenhangende presentatie van een grote hoeveelheid beeldmateriaal en tekst. Hiervoor zijn verschillende maatwerkpresentaties ontwikkeld met subtiele details, die de site een bijzondere uitstraling geven. Een zelfbouw javascript-cms biedt ondersteuning bij het aanmaken van projecten. Qua technologie en schermlayout is deze site inmiddels wel verouderd.

Moyzo

Moyzo is een webshop voor ecologische mode. Voor deze site - uitgevoerd op basis van myshop - heb ik enkele structurele wijzigingen en verfijningen van het schermontwerp doorgevoerd.

RP Guitars & Amps

Riccardo Polistina is gitaarbouwer en versterkerwizard. Deze site is tweetalig (Nederlands - Engels) en gerealiseerd op basis van GetSimple CMS. Dit CMS biedt onder meer uitstekende ondersteuning voor meertalige websites. Met het oog op gebruiksgemak voor de klant zijn een paar technische wijzigingen doorgevoerd in het CMS. Naast de fotografie heb ik alle teksten en vertalingen NL-EN voor mijn rekening genomen.

Silk Lounge - A Jazz Duo

Het visitekaartje van jazzduo Silk Lounge. Responsive Single Page ontwerp op basis van grav cms. Menukeuzes worden opgeslagen in browserhistorie van sessie.