Silk Lounge

Het jazzduo voor een sfeervolle ambiance

U zoekt de ideale begeleiding voor uw feest of bijeenkomst. Bij jazzduo Silk Lounge bent u aan het goede adres. Silk Lounge brengt intieme ballades en swingende jazznummers uit het Great American Songbook, aangevuld met melodieuze pop, folk en instrumentals. Zangeres Anouk Balins en gitarist Gilles van Eeden maken een magische connectie met elkaar en het publiek. Dat is dus horen, zien en genieten!

Het duo beschikt over alle benodigde voorzieningen, zoals een eigen geluidsinstallatie. Ieder evenement is uniek en wij bespreken graag, hoe we uw specifieke wensen kunnen vervullen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op voor nadere informatie of boekingen.

Sights & Sounds

Silk Lounge - a Jazz Duo

Na geslaagde gezamenlijke optredens en projecten - waaronder een Sandy Denny Tribute bij de Trianon Recordings - besloten Anouk en Gilles in 2015 als duo te gaan samenwerken. Gezien hun gedeelde hartstocht voor het rijke erfgoed van de traditionele populaire muziek lag de keuze voor het jazzrepertoire voor de hand. Ze putten hierbij uit brede muzikale ervaring, die hun interpretaties een persoonlijke kleur en diepgang geeft.

Anouk Balins

Zangeres Anouk Balins heeft haar roots ten dele in Letland liggen, een land bekend om de Zingende Revolutie. Ze is al vele jaren actief als moderne troubadour met herkenbare, populaire liedjes en als zangeres van easy-listening jazz-standards en folksongs. Haar heldere, toonvaste stem doet denken aan Peggy Lee, Astrud Gilberto en Sandy Denny. Ze is lang op zoek geweest naar een gitarist om haar te begeleiden bij het zingen van haar favoriete easy-listening nummers. Ze heeft die gitarist gevonden in Gilles van Eeden.

Gilles van Eeden

Gilles van Eeden komt uit een muzikaal nest en kreeg klassieke muziek paplepelgewijs toegediend. Na lessen op piano, fluit en klarinet ontdekte hij de expressieve mogelijkheden van de elektrische gitaar. Hij leefde jarenlang tevreden op een dieet van pop, progressive rock en fusion maar kreeg uiteindelijk de smaak te pakken van de traditionele jazz. Naast een veelzijdig soloinstrument is de gitaar voor hem hèt ideale begeleidingsinstrument voor intieme vocale jazz, zoals bewezen door onder andere Ted Greene, Lenny Breau en Tuck Andress.

Contact

duo@speeltniet.meer
+31 (0) nummer
Neem contact op!